گالری ما

اطلاعات تماس

انواع سازه های ساختمانی

وقتی هر روز از خیابان ها می گذریم ساختمان های زیادی می بینیم، وقتی به آنها نگاه می کنیم آیا تا به حال به این فکر کرده اید که مصالح ساختمانی استفاده شده در آن و انواع سازه آنها چیست؟ مدت زمان ساخت آنها چقدر طول کشیده است و یا داخل آنها چونه است؟

شاید پاسخ به این سوالات خیر باشد ما در این گفتار سعی می کنیم به زبان ساده انواع سازه های ساختمانی و کاربرد هر یک از آنها و مدت زمان تقریبی اجرای آنها را بیان کنیم

ابتدا سوالاتی را برای شما مطرح می کنیم تا بیشتر وارد بحث شویم

  • هدف از ساخت چیست؟ – پاسخ به این سوال در ابتدا دلیل ساخت سازه و همچنین نحوه استفاده از آن را به شما می دهد.
  • اندازه سازه چقدر است؟ – دانستن اندازه سازه مهم است زیرا به شما امکان می دهد مطابق با موادی که می خواهید یا نیاز دارید برنامه ریزی کنید.
  • آیا محدودیت های تحمل وزن بار وجود دارد؟ – هر چه ساختمان بلندتر باشد، محدودیت های تحمل بار بیشتری ممکن است وجود داشته باشد.
  • آیا عوامل محیطی برای شما مد نظر هستند؟ – امروزه همه می خواهند دوستدار محیط زیست باشند، که خبر خوبی است. این سوال به شما این امکان را می دهد که قبل از فرآیند ساخت و ساز مشکلات احتمالی را ببینید و تغییرات لازم را قبل از شروع کار انجام دهید.
  • ساختمان در چه مدت زمانی باید تکمیل شود؟ – برخی از مردم می خواهند ساختمان هایشان سریعتر از دیگران ساخته شود، بنابراین ممکن است نیاز باشد که نوع سازه متفاوتی انتخاب شود تا نتایج مورد نظر به دست آید.
  • هزینه مصالح چقدر است؟ – هزینه مصالح مورد استفاده ممکن است باعث شود که شما یک نوع ساختمان متفاوت را نسبت به دیگری انتخاب کنید.

در اینجا به برخی از سازه های ساختمانی که در زمینه ساخت و ساز یافت می شوند اشاره می کنیم:

1. سازه چوبی

ساختمان‌ های اسکلت چوبی سال‌ هاست که وجود داشته‌ اند و در واقع این نوع سازه‌ های ساختمانی قدیمی‌ ترین آنهاست. همچنین این نوعی است که بیشترین استفاده را در همه جای دنیا دارد. این سازه های ساختمانی به طور کامل از چوب ساخته شده اند که بریده و سپس در محل کنار هم قرار می گیرند. این بدان معناست که کارگران، ناودانی‌ ها، صفحات، تیرچه‌ ها را در صورت نیاز بریده و آنها را قبل از نصب دیوار خشک، پانل‌ ها و سایر مواد در جای خود قرار می‌ دهند.

مزایای سازه های ساختمانی چوبی این است که مواد تجدید پذیر هستند، هزینه نسبتاً پایین است و می توان آنها را با استفاده از ابزارهای اولیه ساختمانی به سرعت نصب کرد. البته معایبی نیز وجود دارد که شامل قابل اشتعال بودن سازه، در معرض خرابی ناشی از عناصر و عدم استحکام کافی برای مقاومت در برابر بادهای ناشی از طوفان و گردباد است.

2. سازه فولادی

یک سازه فولادی بسیار قوی است و معمولاً برای ساختمان های بزرگتر استفاده می شود. این نوع سازه های ساختمانی از ستون ها و خرپا های فولادی ساخته می شوند که به راحتی سقف ها و کف های بزرگتر را نگه می دارند. این مورد را در بسیاری از ارتفاعات مشاهده خواهید کرد، زیرا آسان است که مواد را با استفاده از جرثقیل بالا ببرید قبل از اینکه همه آنها را به سرعت جوش دهید.

از مزایای سازه فولادی می توان به قوی بودن، انعطاف پذیری در هنگام مونتاژ، جوش آسان برای ساخت سریعتر ساختمان و همه اجزای آن به راحتی در دسترس است. این ماده برای مناطقی که مستعد طوفان و گردباد هستند عالی است و می توان به راحتی مواد را بازیافت کرد و در آینده دوباره استفاده کرد. از معایب آن می توان به خوردگی در مناطقی که رطوبت بالا وجود دارد و این واقعیت که ماده در دماهای بالاتر از پانصد درجه استحکام خود را از دست می دهد، اشاره کرد.

3. اسکلت بتنی

ساختمان های بلند و پارکینگ ها معمولاً با استفاده از اسکلت بتنی ساخته می شوند زیرا از بسیاری از مصالح ساختمانی دیگر قوی تر است. در ساخت اسکلت بتنی از ستون‌ های بتنی مسلح و همچنین دال‌ های بتنی و تیرهای بتنی برای ساخت سازه ساختمان استفاده می‌ شود. بیشتر بتن مسلح به راحتی در دسترس است، اما اگر نیاز به بتن ریزی در محل ساخت و ساز باشد، می‌ تواند فرآیندی زمان‌ بر باشد. متأسفانه، سازه های ساختمانی اغلب نیاز دارند که بتن در محل ریخته شود. این بدان معناست که به دلیل فرآیند خشک شدن بتن، تکمیل آن بیشتر طول می کشد.

مزایای ساختار ساختمان اسکلت بتنی این است که می تواند بتن به صورت محلی تهیه شود. و تقریباً به هر شکلی که مورد نظر باشد تبدیل شود. همانطور که در بالا ذکر شد، این می تواند یک فرآیند زمان بر باشد. به علاوه اگر ساختمان در منطقه ای مستعد زلزله باشد، بتن نیاز به مهندسی اساسی داشته باشد.

4. سازه پیش ساخته

گاهی اوقات، بهترین سازه ساختمان پیش ساخته است. زیرا به سرعت با هم ترکیب می شود و می توانید زودتر از آنچه فکر می کردید شروع به استفاده از آن کنید. اغلب اوقات، می توانید ساختمان را مطابق با مشخصات خود طراحی کنید. سپس قطعات ساخته شده و در کنار هم قرار می گیرند تا به محل ساخت و ساز ارسال شوند.

مزایای سازه پیش ساخته این است که آنها به سرعت در کنار هم قرار می گیرند، قوی هستند و به راحتی قابل شخصی سازی هستند. متأسفانه گران‌ تر از سایر انواع ساختمان‌ ها هستند و شما باید طرح خود را در یک مربع یا مستطیل نگه دارید.

اکنون که انواع مختلف سازه های ساختمانی در ساخت و ساز را می شناسید، می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که کدام یک را می خواهید در آینده برای خانه، تجارت یا سایر ساختمان های مورد نیاز خود استفاده کنید. بهترین بخش این است که شما حتی می توانید برخی از این سازه های ساختمانی را با هم ترکیب کنید. تا ساختمانی داشته باشید که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اینستاگرام شرکت معماری راستین
ارسال پیام به واتساپ
تماس مستقیم
09121075141
09121305894